Lucrarile de taiere de la A la Z ( editura: Casa, autori: Czaka Sarolta, Vallo Laszlo, ISBN 978-606-8527-33-8 )

Lucrarile de taiere de la A la Z ( editura: Casa, autori: Czaka Sarolta, Vallo Laszlo, ISBN 978-606-8527-33-8 )
ISBN: 978-606-8527-33-8
Editura:
Anul publicării: 2014
Ediția: cartonata
Pagini: 150
Format: 19x29
Categoria: Gradinarit
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

De la aparitia primei editii din anul 1987 si a editiei prelucrate din anii '90 au survenit numeroase schimbari, cartea devenind "invechita", de aceea s-a considerat necesara revizuirea amanuntita a acesteia. Modificarile au avut loc atat la nivelul tabelelor cat si al textului, folosindu-se limbajul de specialitate adecvat. Au fost eliminate unele capitole (legate de descrierea metodelor de cultura), s-au adaugat noi informatii referitoare la cultura arbustilor fructiferi (cultura smochinului); in unele locuri au aparut scurtari ale textului, in alte parti s-au adaugat noutati.

Oare sunt obligatorii taierea si formarea arborilor si arbustilor ccu ajutorul foarfecii? In lipsa acestui proces, odata cu trecerea fazelor de crestere din tinerete si de productie, planta se epuizeaza, oboseste, imbatraneste. Cu ajutorul taierilor se stabileste un echilibru intre crestere si rodire, se prelungeste durata de viata a plantelor, perioada de rodire si se imbunatateste starea de sanatate a pomilor. Exista pareri impartite referitoare la valoarea, modalitatile si perioada taierilor; fapt inevitabil, deoarece odata cu trecerea timpului s-au schimbat conditiile climatice, cele de vegetatie, au aparut numeroase specii si soiuri noi, au survenit schimbari in conceptia oamenilor privitoare la plante. In zilele noastre se aplica metode care sa mentina pomul cat mai aproape de starea lui naturala, dar in acelasi timp si productia sa fie satisfacatoare.

In primul capitol sunt prezentate plantele lemnoase si formarea acestora. Sunt descrise metode de taiere, perioada si tipul lucrarilor, precum si uneltele folosite. Pe parcurs apar informatii importante legate de lucrarile de taiere la pomii si arbustii fructiferi, vita-de-vie, arborii si arbustii ornamentali, gardurile vii, la trandafiri si conifere. Nu se face referire la plantare, inmultire, alegerea speciilor si soiurilor. Se incearca descrierea si includerea in figurile prezentate a tuturor elementelor utilizate de un amator in procesul de taiere si formare a vitei-de-vie, pomilor si arbustilor din gradina de pe langa casa.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Gradinarit - Cele mai vândute cărți

Created in 0.2291 sec