Un trandafir pentru Emily si alte povestiri ( Editura: ART Grup editorial, Autor: William Faulkner ISBN 978-606-710-440-0 )

Un trandafir pentru Emily si alte povestiri ( Editura: ART Grup editorial, Autor: William Faulkner ISBN 978-606-710-440-0 )
-10%
ISBN: 978-606-710-440-0
Anul publicării: 2016
Pagini: 328
Format: 10.5x18 cm
Categoria: Drama
Preț: 26,91 lei
29,90 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Considerata o capodopera a genului scurt, Un trandafir pentru Emily este una dintre cele mai morbide si mai obsedante povestiri din literatura americana. O alta bijuterie marca Faulkner este si Cainele, un tur de forta macabru, cu un final plin de o ironie amara.
O explorare a fricii primitive, Soarele acela din amurg reda intensitatea externa a terorii, pe cand Septembrie parjolit ilustreaza salbaticia cruzimii pe care o simte o multime hotarata sa linseze un om. Scrisa mai tarziu, Toamna in Delta are in centru amintirile unui batran al Sudului ce si-a avut micul sau moment de glorie, iar apoi o lunga si lenta descompunere. Mult mai razbunatoare in spirit si-n litera este Incendierea hambarului, o povestire plina de dramatism despre resentimentele nemarturisite si despre ura. Volumul se incheie cu Mireasma de verbina, o evocare in traditie romantica a unor oameni mandri care incercau, chiar si dupa Razboiul Civil, sa creada in propia lor invincibilitate.
Aceste remarcabile povestiri reflecta profunda iubire, dar si scarba, tandretea, dar si dispretul, identificarea, dar si respingerea pe care William Faulkner le-a manifestat fata de traditiile si fata de viata din partea lui de lume.
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2347 sec